Gimnastika VG

O nama
home-img1
Gimnastička škola
Integrativni pristup djeci

Sadržaji programa gimnastičke škole zasnivaju se na ravnoteži između usvajanja motoričkih znanja razvoja motoričkih sposobnosti, odnosno njihove interakcije s ostalim aspektima cjelokupnog razvoja djece (tjelesnog, kreativnog, emotivnog i kognitivnog).

Razvijamo motoričke i funkcionalne sposobnosti

Osnovni cilj gimnastičke škole jest poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem, odnosno vježbanjem i putem toga stvoriti navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Nadalje, stvoriti kod djece čvrste navike zdravog načina življenja koristeći se sredstvima tjelesne i zdravstvene kulture, prirodnim i drugim čimbenicima, te pružiti djeci mogućnosti za stjecanje osnovnih znanja, vještina i navika potrebnih za prilagodbu novim motoričkim aktivnostima. Uz edukaciju o higijenskim navikama, djecu će učiti i o tome koliko je važna zdrava prehrana za pravilan rast i razvoj. 

Kontakt
Ciljevi škole
Kognitivni razvoj

Realizacija programa nije usmjerena samo na tjelesnu aktivnost djece. Djeci se daje mogućnost da pitaju, integriraju, analiziraju, komuniciraju, kao i da primaju multikulturalni pogled na svijet te da na taj način športski program dožive kao dio odgojnog i edukacijskog iskustva. 

Socijalni razvoj

Program je planirano realizirati na način koji će djeci omogućiti da vježbaju zajedno s ciljem da se poboljša osjećaj za druženja i zajedništvo. Također se ne smiju zanemariti ni emocije koje djeca osjećaju pri sudjelovanju u nekoj športskoj aktivnosti. 

Igre

Igre su sastavni dio programa kojemu je cilj povećati užitak djece. Djeca mnoge igre iniciraju sama. Prilikom igranja igara naglašavati važnost etičnosti i fair playa. 

Kontakt
1+
Hours Of Work
1+
Projects Completed
1+
Locations
1+
Awards Won